Monday 30 May 2011

Sõda Winnipegi pärast ja Ameerika invasioon - 29.05.11

Ülalolevast pealkirjast ei tule tänases sissekandes kuidagimoodi juttu ja see ei puutu asjasse. Lihtsalt me ei osanud ühtki tabavat pealkirja panna meie viimaste päevade tegevuste kohta!

Kuna viimasest sissekandest on juba päris mitu päeva möödas, siis siinkohal tahaksin vabandada meie paadunud fännide ees. Samas, kuna ei tahaks minna sellele libedale teele, et pastakast (või siis nagu tänapäeva modernses maailmas öeldakse - klaviatuurist) midagi välja imema hakkaks. Kuna meile meeldib teha raamatupikkuseid sissekandeid, siis oli ju ometigi vaja materjali koguda :)

Reedel otsustasime siinset ööelu minna kaema. Naiivsed Tallinnlased, nagu me oleme (olime?), eeldasime ka siin, et ju lihtsurelike baarid asetsevad Yonge streetil (peatänav, mis algb Toronto äärelinnast ja lõppeb järves) ja enamasti kesklinna piirkonnas. Pool tunnikest metroosõitu kesklinna ja jaht oli alanud. Pärast ca pooletunnist jalutuskäiku Yonge'il ja selle ümbruses polnud me just palju targemad. Noori oli meeletult ja kõigil oli nägu peas, nagu nad teaksid kuhu lähevad, kuid baare me just väga palju ei leidnud. Lõpuks, kuskil Yonge'i paralleeltänavas sattusime tõelise inglisetüüpi pubi peale ja ei lasknud ennast 2 korda sisse kutsuda. Õlu oli mugavalt "meeldiva" hinnaga (ca 85 EEK klaas) ja telekatest näidati iluvõimlemist ...hehee, nali, jäähokit loomulikult. Kuna Vancuver on juba stanley finaalis, siis Tampa Bay ja Boston otsustasid omavahel finalisti. Naljakas oli vaadata, kuidas Kanadalased elavad "armastatud" ameeriklastele kaasa läbi prisma, et kes oleks finaalis mugavam vastane. Boston võitis, vahtralehed olid õnnelikud ja meie liikusime edasi. Kuna baariotsinguga jäi meile peatänaval silma üks piibukohvik (ja nagu me teame, siis Kai on vesipiibuhuviline), ei olnud mul pääsu, ja pidime ka sinna sisse põikama. "Baar" ise nägi välja nagu kiirsöögi koht nigelast Holliwoodi filmist ja väga robustne. Siiki, kuna omanikud ja teenendav personal oli Liibalonlased, oli ka natuke arusaadav. Tellisime endale ühe piibu ja peaaegu ei tahetudki meilt raha saada - ainult 45 CAD... Selle raha eest võiks Eestis terve piibuvabriku omandada. Me pole ennem nii selget rahamaitset suus tundunud - seda otseses mõttes.
Et Reigo uudishimu siinkohal rahuldada (tervitusi Toronto piibusõltlastelt), siis ka üks väike meenutus sellest tegevusest:

Laupäeval aga läks meil juba tiba paremini. Nimelt saime õhtul kokku meie ammuse sõbraga, keda tunneme siin kanadas juba väga pikka aega - Rob. Antud tegelane on meie varasemast postitusest ka läbi käinud, nimelt oli tema üks nendest lahketest, kes meid sel saabumispäeval metroos aitas. Kuna oleme temaga kirjavahetuses olnud ja ka metroos sai pühalikult lubatud, et õllele peame kindlasti minema, siis eile sai see ka lõpuks teoks tehtud. Kokku saime Robi ning tema tüdruksõbra Sarah'ga Yonge streetil, kuid tunduvalt enam kesklinnast kaugemal, kui seda oli meie eelmine õhtu kolamine. Rob paljastas ka saladuse, et tegelikuses kesklinnas pole midagi teha... mnjaa, pidime tunnistama, et tal oli tõsi selles osas. Nimelt on Torontos enamus baare kesklinnast väljas, kuna linn ise on jaotunud ühtlaselt. Ei ole sellist kesklinna "maaniat" nagu Tallinnas. Jalutades paarsada meetrit metroost eemale, leidsime mõnusa hubase pubi, kus võtsime esimesed õlled (hiljem pidime küll baari vahetama, kuna lavale astus üsnagi lärmakas Kanada bänd - nemad ei olnud vist Kanadalastele omasest tagasihoidlikust just palju kuulnud). Vestluses Robi ja ta tüdruksõbraga ilmnes väga palju huvitavat informatsiooni. 
Esiteks muidugi tasub mainida, et Kanadalaste "eh?" ei ole väljamõeldis, vaid see tõesti eksisteerib umbes iga teise lause järel ja nad ise teevad ka juba selle üle nalja. 
Meile suureks üllatuseks tuli fakt, et tegelikuses muu kanada nö vihkab torontolasi (tõenäoliselt tema suurlinna staatuse ja multikultuursuse pärast) ja kui me peaksime kuskile kolama minema, siis tasub öelda, et me oleme Eestist, mitte, et tuleme Torontost :)
Üldiselt kohalikele poliitikast ei meeldi palju rääkida, kuid nagu me pidime tõdema, siis uus valitsus on inimesed murelikuks teinud. Kardetakse, et palju kiidetud sotsiaalne pool kipub unarusse jääma ja ameerikalik demokraatia saab indu juurde. Ntx on siin praegu käimas kampaania, et asuta oma firma ja peaminister Harper on selle protsessi teinud oluliselt lihtsamaks, kuid mitte kõik ei näe selles helgemat külge... võibolla põhjusega, kuna see sotsiaalne pool on neile endile tõesti hingelähedane ja et sellest paremini aru saada, peab siin vast kauem olema kui 2 nädalat.
Kokkuvõttes oli meil ülimalt tore õhtu ja kokkulepe jäi, et läheme täna pesapalli vaatama (kuna see on lihtsalt spordiala, mille pilet on taskukohane... ja vb mängib ka rolli fakt, et staadion asub õlle pruulikoja kõrval, kus igaüks saab õlut odavalt maitsta), kuid nende hommikuse sõnumi sisu oli, et võiks oodata paremat ilma. Kuigi ilm oli ilus ja päike paistis, nõustusime nendega, kuna ka meil oli pohmell :) 

Tänane päev oli puhkepäev! Või siis samas, meil on iga päev puhkepäev! :)

No comments:

Post a Comment