Sunday 22 May 2011

Lõunamere päike - 21.05.11

Nagu pealkiri ka paljastab, siis oli eilne päev siin erakordselt ilus. Päike paistis ja meeletu palavus. Otsustasime sellise ilmaga minna ikkagist loomaaeda, mis osutus hiiglaslikuks loomade aiaks. Seda nii eksootiliste loomade osas kui ka nende osas, kes puuridest ja aedadest väljapoole jäid - seal oli lihtsalt meeletu rahvamass koos. Gröönimaast oli tehtud parkla ja Alaskast........ well, alaska jäi alaskaks.
Loomaaed ise (see siis loomade poole pealt) ei olnud just eriline vaimustus. Sai nähtud küll mitmeid huvitavaid ja eksootilisi loomi, kuid kogu ala oli üles ehitatud nii, et selle läbimiseks pead sa olema tippklassi sportlane, sest iga teemapargi vahe oli hiiglaslik ja ei tekkinud sellist pidevat "whoaaa" emotsiooni. Hea asi aga asja juures oli see, et mõlemad Kaiga saime endale korraliku joodiku päevituse :)
Samuti avastasime, et Torontos on olemas selline äge pilet, nagu Citypass, mis lubab siis koku käia 5'l erineval atraktsioonil/vaatamisväärsusel (loomulikult on selle sees ka CN Tower, kus me korra juba käisime). Hind ei ole sel ka väga hingemattev, 65 CAD (arvestades asjaolu, et CN Toweri pääsu eesst ainuüksi maksime ca 30 CAD), mistõttu valisime selle variandi. CN Toweri pääsme kulutame ära esmaspäeva õhtul, kuna esmaspäev on siin ülisuur püha, Victoria Day, mil isegi muru ei kasva (arvestades kui murulembelised nad on, siis on see ikka väga suur püha). Selle päeva puhul pidavat Toronto taevas ilutulestikust valgeks lastama, mistõttu tundub CN Toweri vaateplatvorm nagu õige koht olevat selle nautimiseks :)
Kui loomaaiast tagasi jõudsime, tegime kiire põike kohalikku alkopoodi (mis on tugeva riikliku kontrolli all), et kustutada Kai piinavat janu veini järele, mis oli kestnud juba mõned päevad. Lapsele (mulle) siis võtsime Bud Lighti 6 packi :) - Bud Light - Dude
Õhtul pakkusime peavarju 2'le prantsuse tüdrukule (tegelt küll siis Alex, meie korteri tegelik omanik, pakkus ja uuris, et kas me oleme nõus), kes muidu töötavad ajutiselt Montrealis ja tulid siis Torontot uudistama ning külastavad ka Niagara Falls'i. Täna öösel ööbivad veel siis siin ja homme lähevad tagasi Montreali. Eile saime neilt väga palju kasulikku informatsiooni odavate transpordilahenduste kohta, mis alandab oluliselt meie planeeritud tuuri kulu, ning me teame ka seda, et kui Montreali satume, siis on ööbimiskoht olemas :)

1 comment:

  1. Essa!
    Eestis oli see nädalavahetus päikest 3 luumenit rohkem.

    ReplyDelete