Wednesday 25 May 2011

Turistid muuseumis - 25.05.11

Alustuseks, nagu te näha võite, siis meie blogi on läbi teinud tõsise visuaalse uuenduskuuri. Noh et oleks rohkem Kanadapärasem... :)

Meie kaks viimast päeva on siis kulgenud taaskord aktiivsemas rütmis. Paistab, et see poolteist puhkusepäeva oli täitsa asja eest. 
Eile otsustasime minna IKEA'sse, kuna träni on kuidagi palju ja kohta, kuhu neid soetada, on vähe. Kuna teadsime täpselt, mida tahame (Soome IKEAst sai juba korra Loo tänava korterisse ostetud), siis selle võrra oli lihtsam. Egas midagi, nett lahti ja interneeduse avarustest lähimat IKEA't otsima. Valikus oli 2 varianti: Üks teises Toronto otsas ja teine... teine ka kuskil Toronto otsas. Valisime siis selle mis oli "kuskil Toronto otsas" ja hakkasime liikuma. Peale ca 1,5h metroos loksumist ja 20 min jalutuskäiku olimegi kohal. Siis veel poolteist tunnikest IKEAS kolamist (sest ega sealt ju niisama minema ei pääse, et lähed otseteed kassade juurde - tuleb ju maraton labürendis läbi joosta) ja sisuliselt teine 1,5h koju tagasi tulemiseks. Ja voilaa, päev oligi õhtas! :)
Täna hommikul vaatasin aknast välja ja mõtisklesin endamisi, et huvitav mis ilm meid ootab. Taamal aga jäi silma tuttavad värvid, mida nagu oleks varasemalt kohanud. Jep, see oli IKEA kuulus sinine-kollane. Nett lahti ja oma kartusele kinnitust otsima. Mnjaa... teinekord tasuks ennem lahmimist oma kodutöö põhjalikumalt ära teha, kuna meile lähim IKEA on u 10 min kaugusel.
Kuna meie soetatud citypass'is on veel enamus pileteid alles, otsustasime täna muuseumisse minna - täpsemalt siis Royal Ontario Museum. Lühidalt kokku võttes - meie parim muuseumikülastus. Käid ringi suu ammuli ja iga nurga taga on järgmine üllatus. Üks üllatustest oli see, et me ei teadnudki, et Elenal ja Tambetil on viisad käes ja juba siia jõudsid. Kõnnime me rahulikult mööda näituseid ja järsku Elena meile teed näitamas:
Kuna ta aga ei olnud meiega aktiivne suhtlema (tööl vist ei tohi rääkida), siis jalutasime edasi, ja mis me näeme, Tambet:
Ka Tambet oli tööl ja ei saanud meiega rääkida...

Edasi kohtasime häbelikku Karu:
 Ja põtra, kes tundis huvi, et ega veel Ervin niipea ei saabu, kuna tal on suur pere toita ja ta on mures:
Kogu muuseumi väljapanekute ampluaa oli loomadest (meil on üsna võikaid pilte madudest näiteks), mineraalidest (seal oli väljapanek maailma suurimast lihvitud vääriskivimist), dinosaurustest (kusjuures paljud originaalleiud), iidsed kultuurid, kuni Kanada kultuurini välja.  
Paljud on meilt nõudnud pilte, kus me koos oleme peal ja õnnelikud (muidu vist ei usuta ikka et me õnnelikud siin oleme :p). Ma luban teile, et varsti tuleb, kuna lihtsalt praegu jääb fotosilma ette palju muud ja huvitavat!

Hetkel kell tiba ennem keskööd ja just vaibus väljas umbes 2 h kestnud raju sadu ja äikesetorm. Seda vaadata oli väga lahe, aga kahjuks ei õnnestunud pildile saada. Siia tulijatele võin öelda, et võtke oma parim varustus kaasa, kuna fotosilmaga saab tormijahile minna ja ma olen enam kui kindel, et selliseid pilte Eestist on raske saada!

2 comments:

  1. teinekord tööjuurest läbi astute, siis vähemalt "Tere" võiks ikka öelda. aga muidu näete head väja. teinekord tulete siis võtke paar võikut kah kaasa, keeruline on.... kuna meid saadi kätte ühest kanada lennuki telikukambrist siis oleme seal näitusel kuni 2012 juunikuuni eksponaatina raha tagasi tegemas. kirjutame kui vabaks saame.

    ReplyDelete
  2. :) irw. Olen Klambriga nõus, et kui tulete siis tooge midagi süüa ja ka mõni riideese selga, teie Kanada kevad on sitaks külm...näete ju ise, et ma juba siniseks tõmmanud ja see häbelik karu pole midagi nii häbelik...nagu näha trampis mu jalgadel ja nüüd on need paistetunud nr 37st 47 ks :) me armastame ja igatseme teid ka :P

    ReplyDelete