Tuesday 24 May 2011

Laiskvorstid - 24.05.11

Meie kaks viimast päeva on kulgenud üsna tagasihoidlikus rütmis. Millegi eriti silmapaistvaga hakkama ei ole just saanud, kuid päris kodus ka ikka passinud pole. Üleeile tundsime, et keha on rahmeldamisest ja ringi jooksmisest väsinud, seega kuhugi kaugele ei viitsinud kolama minna. Sellest tulenevalt saigi otsus tehtud, et läheme hoopis shoppama :)
Õnneks oli meilegi ootamatult enamus poodides Victorias Day holiday allahindlused, mis tegi kogu protsessi veel rohkem nauditavamaks. Kui mujal olid hinnad sellised nii-ja-naa soodsad, siis Tommy Hilfiger lajatas täie pauguga ja sinna ka lõksu sai mõneks ajaks jäädud. Kogukulu pusade ja särkide eest oli lõpuks sama palju, kui eestist ostes ühe pusa. Not bad, not bad at all!
Üks asi millega siin veel ei ole jõudnud ära harjuda, on nende omapärane viis hindasid näidata. Kui letil või hinnasildil on välja toodud hind, siis pead oma peas sinna lisama 13%, mis on Ontario provintsi nö müügimaks. Iga asi, mida vaatad on tegelikuses siis 13% kallim. Esimestel päevadel sai ennast korduvalt lolliks tehtud, kui kavalalt täpne raha näpus asja ostma läksid. Nüüd hakkame juba tasapisi harjuma...
Eile mõtlesime, et oleme kavalad ja suure püha puhul ei kiirusta linna minekuga. Istusime pool päeva kodus, mängisime Wii'd (loomulikult) ja u ca 4 paiku hakkasime linna poole liikuma. Kuulikindel plaan nägi ette, et käime kinos, misjärel läheme CN Towerisse ilutulestikku nautima. Kinno jäime peaaegu hiljaks, kuna esimese hooga ei leidnud seda Toronto kesklinnast üles. Siiski, kui kino leitud ja uus piraatide 3D film vaadatud, oli kell nii palju, et CN towerisse enam ei oleks jõudnud. Oma Eestlasliku põikpäisusega otsustasime ikka proovida, aga kui 5 min puudus kella kümnest (kell 10 pandi torn kinni) ja me olime tornist veel päris kaugel, saime aru, et ka Torontos, nagu ka Eestis, ei ole aeg siiski kummist. Keerasime otsa ringi, jalutasime peatänavale ja oh üllatust, seal.... seal.... seal ei toimunud ka mitte midagi! ... kah mul suur püha, terve linn oli välja surnud sisuliselt. Ja otseloomulikult ei näinud me ka mingit ilutulestikku - ma arvan et see suur püha kokkuvõttes on välismaalaste ja lihtsameelsete lollitamise programm ja kõik kohalikud saavad vaba päeva, et lollustega kaasa minna. 

3 comments:

  1. Tervised Kungla tänavalt!Just lugesime teie uusi uudiseid laisklemisest.Aitab nüüd küll.Jalad kõhu alt välja ja uutele avastusretkedele! Ja ärge fotokat laske rooste minna!

    ReplyDelete
  2. kuulge, kuulge...mis motivatsiooniretkest sai, peate 16. oktoobrini väga aktiivsed olema...me tahame ju teada kuhu te meid mässinud olete :) Millal Niagarat vaatama lähete?

    ReplyDelete
  3. Niagarat läheme vaatama kindlasti ja kuupäevad ka paigas. Aga et mitte kõike ette ära rääkida ja et te ikka aktiivselt meie postitusi loeksite, siis täpset kuupäeva ei ütle. Vajalikud ettevalmistused on siiski tehtud though (võtsime hotelli vaatega täpselt joale ja veel igasugu muid atraktsioone juurde ;)!

    ReplyDelete