Saturday 19 May 2012

NYC to Los Angeles

Oleme õnnelikult jõudnud Ühendriikide läänekaldale, täpsemalt Los Angelesse. NYC tolmu pühkisime jalge alt hommikul kell 9, kui JFK'st lendasime esmalt Minneapolisse (Minnesota), et sealt ümber istuda Los Angeles lennule. 8 h hiljem astusimegi palmidega ääristatud LA tänavatel. Erinevalt NYC's, kus kõik laabus enam-vähem plaanipäraselt, siis siinne reis algas meil mugavate viperustega. Esmalt pidime minema ja võtma oma eelnevalt planeeritud rendiauto. Kuna broneering oli tehtud ja kõik nagu tundus olevat plaanipärane, siis leti taga seistes selgus, et mu krediitkaarti millegi tõttu ei tunnistata. Lasin teenindajal nii mitu korda sellega mässata, kuniks ametlikult enam seda kaarti järgnevaks 24 h kasutada ei saanud. Plaan B'ks aga oli meil interneedust vaja, et mõningad ülekanded teha. Võtsime siis jalad selga ja jooksime lähimasse hotelli wifit varastama. Pärast tigukiirusel loivavat interneti ja mõningaid pangakandeid püüdsime uuesti oma tehingu lõpuni viia. Suureks pettumuseks ka plaan B kukkus kolinal läbi - USA pangasüsteemid lihtsalt ei taha aktsepteerida Eesti kaarte suuremate ostude korral. Lõpuks ei jäänud midagi üle, kui et pidime sularahaga hakkama arveldama. Selle tõttu läks meie autorent ka tunduvalt kallimaks. Kuid lõpuks asjad laabusid - 26 päeva autot läks kokku 1700$ (esialgse arvestatud 1000 $ asemel - lisandusid igasugu kindlustused ja deposiidid) ja meid saadeti suurte katusealusesse ruumi, kus öeldi, et valige meelepärane auto oma rendiklassist. Samal ajal kui kaalusime Nissani ja Toyota plusse ja miinuseid, sõitis platsi tuttuus Hunday Elantra, mille ka ilma pikema aruteluta omastasime ja kummivilina saatel nelja tuule poole ajama panime. Vähemasti saime selle raha eest esmalt broneeritud Focuse asemel parema klassi ja mugavusega sõiduriista. 
Üks probleem lahendatud, jäi õhku veel teine pisiprobleem - öömaja. Kuna alguses oli plaan kasutada Couchsurfingu teenust ja meile ka üks tegelane lahkelt oma teenuseid pakkus, siis viimasel hetkel kadus ta ära ja me ei kuulnud temast enam midagi. Kuna autorendiga jagelemine võttis ka planeeritud poole h asemel ca 2 h, siis plaan C, kus läheme ja soetame endale kämpingvarustuse ja kuskile rannaäärsele liivale ööbima läheme, ei olnud ka enam mõeldav. Niisiis sõitsime esimesse söögikohta, kus oli tasuta wifi ja kosutav suutäis ja hakkasime planeerima. Olen tähele pannud, et ilma paanitsemiseta lahenevad asjad ladusamalt ja siis ka seekord juhtus nii. Kai leidis ühest portaalist soodsa hotelli, helistasime ja oligi tehtud. Oleme nüüd linnakeses nimega Norwalk, mis on hiiglasliku LA eeslinn ja saime üsna hubase motellitoa, kus on jõuline internet, mugav voodi ja kõik muu eluks vajalik. Samal ajal kui Kai käis pesus, tegin ühe kiire jalutuskäigu lähedal asuvasse poodi ja enda rõõmuks pean tunnistama, et elu siin on tunduvalt odavam kui Torontos või New Yorkis. Puhkame nüüd tänasest lennupäevast ja planeerime järgnevate päevade tegevusi. Ideekohaselt veedame päeva/kaks LA's ja siis võtame suuna San Fransisco peale. 

Tänasest päevast pildimaterjali pole ja eilsed pildid vajavad musta materjali välja rookimist ja veidikene mudimist, seega laen need üles mõne tunni jooksul.

2 comments:

  1. Kas Carola Madist nägite?

    ReplyDelete
  2. Jep, koguni 3 tükki. Üks oli põllu pääl söömas täna varahommikul, kui telgist välja astusime.

    ReplyDelete