Monday 7 May 2012

Ameerikamaad vallutama...

Nagu mõned teist juba ka teavad, siis nädala pärast läheme me lõunanaabreid vallutama. Projekti eesmärgiks on seekord koguda raha vähemusrahvuste laktoositalumatuse parandamiseks ning protesteerida järjest kerkivate sibulate hindade vastu nõmme turul. Samuti oleme äärmiselt ärritunud asjaolu üle, et kurk kuivab... kui see päikese kätte unustada. Teeme oma parima, et sellele meie reisi jooksul teaduslik lahendus leida! Meie suurimaks sponsoriteks antud reisil oleme me ise ja kindlasti saavad ka poolehoidjate ja abistajate nimed särkidele trükitud. Reisi oleme planeerinud oma sponsoritega viimased 10 kuud ja esimesele eskiisile sai alus pandud selle aasta alguses. Kuna eesmärk on ülim, siis on ka reisitrajektoor tavapärasest raskem, mistõttu ei ole kesises vormis inimestele see ka mitte teps mõeldud. Kuna tahtjaid oli mitmeid, otsustasime kaks kanget valida loosiratta abil ja õnnelikeks osutusid seekord Silver Tallinnast ja Kai Võrust. Kummalisel kombel olid mõlemad kandidaadid loosimise hetkel Torontos, mistõttu ka kogu projekt ise osutus planeerimisel lihtsamaks ja annab võimaluse ränduritele pikemalt aega US&A's viibida.
Nagu eelnevalt mainitud, siis reisi alguspunktiks on Toronto. Reisi planeerimiskomitee murdis korduvalt pead marsruudi osas ja tänaseks päevaks on välja selgunud siis tegelik ja lõplik kavand. Aga ärgem rutakem ette, vaid esmalt vaatame esialgset kavandit. Kuna reisiseltskond/võistlejad on ülimalt heas kehalises vormis, siis ei tundunud liigne plaan, kus asfalt vallutatakse täielikult neljarattalisel ja ära käiakse nii idarannikul kui ka läänerannikul (millest viimane on tegelik sihtpunkt ja idee põhiosa). Kuna Kai erutub igal korral kui kostub "New York", siis loomulikult oleks planeerimiskomisjonil olnud suitsiidne jätta välja antud suurlinn. Seega oleks esialgne plaan näinud ette, et reisi ajaline kulu on 30 päeva ja hõlmab endas järgnevaid sihtpunkte: New York, Washington, Mammoth Cave (Kentucky), Kansas City, Fort Collins (Columbia), Grand Canyon, Las Vegas, Los Angeles, San Fransisco, Yosemite rahvuspark, Salt Lake City, Yellowstone rahvuspark, Mount Rushmore, Chicago ja siis tagasi koju.

Kaardi peal oleks see välja näinud umbes nii:


Kuna aga moodne digiajastu ja selle lipulaev google (maps) informeeris meid viisakalt, et läbitavaks distantsiks saab olema natukene üle 12 000 KM, siis kiire arvutus excelis ütles, et mõistlikult sõites kulub meil ainuüksi sõitmise peale juba mõnus 12 päeva. Arvestades asjaolu, kus rahvusparkides tahaks ka aega veeta, siis tundus planeerimiskomitee liikmetele see üleliia tormamisena ja nagu me kõik teame, siis tark ju ei torma! Silmad krõllis ja mõistus villis asuti uut plaani ellu viima. Seekord vähe ratsionaalsemat. Must ratsu jääb koju ja pikemad distantsid võetakse ette lendava vaibaga. Uus plaan keskendub suuremalt jaolt California osariigile ja tibakene puudutab ka Arizonast. Alustuseks sõidame bussiga New Yorki, veedame 2 täispikka päeva seal ja kolmanda päeva varahommikul lendame Los Angeles'se. Lennujaamas ootab meid rendiratsu ja siis kasutades couchsurfingu teenuseid, veedame öö ühe kohaliku juures ja järgmisel päeval läheme ostame endale kogu telkimiseks vajaliku. Sealt edasi pole põhjapanevaid plaane tehtud, kuid suure tõenäosusega võtame suuna San Fransisco poole, kuna seal ootab meid ees minu ülemus, kes suurema rõõmuga meid oma ühes kolmest korterist või ühes kahest eramajast öömajale mõneks ajaks võtab. Kui see kant nähtud, siis eks hakkame tasapisi lõunasse liikuma. Tee peale on planeeritud sellised kohad nagu: Napa Valley, Yosemite rahvuspark, Mammoth Lakes,  Death Valley, Las Vegas, mööda vana Route 66 Grand Canyonisse, Flagstaff (Arizona), San Diego ja siis vahepeal palju pisikesi kohti ning kindlasti ka mõõdukal määral rannapuhkust palmide all. 

Kaardi peal näeb see kõik välja nii:


Ja tegelikuses umbes nii:


Kogu reisi distantsiks siis ca 800 km bussisõitu Torontost New Yorki ja ca 3500 km läänerannikul rendiautoga. Ajaline mõõde on 15 maist kuniks 13 juunini. Bussi ja lennupiletid soetatud, rendiauto peaks ka koheselt kinnitatud olema ning mõningad hotellid võtame jooksvalt, sest hinnad ei muutu suurt, kui nädala sees hotelli võtad. Enamuses planeerime telkida ja võib olla suurtemates kohtades ka lisaks couchsurfingu teenuseid kasutada (need kes siis ei tea, CS on teenus, kus inimesed üle maailma pakuvad ränduritele võimalust oma kodus öömaja leida. Sama teenust kasutasime ka Torontosse saabudes). Laias laastus on nüüd kõik öeldud ja nüüd tuleb asuda tegudele. Eks hoiame teid jooksvalt oma kadedusväärsete tegudega kursis, sest läppar saab kaasa võetud ja oleme moodsad ning mobiilsed.

Ciao!

No comments:

Post a Comment