Wednesday 17 August 2011

Tibusammudega rutiini - 17.08.11


Peale kolme kuulist pausi ning lullilöömist hakkab igapäevaelu tasapisi kirsaga tagumendi pihta ennast meelde tuletama ning isegi ka parima ignoreerimise juures peab tõdema, et vist on aeg täiskasvanute elu juurde tagasi tulla ja teha seda, mida nad kõige paremini oskavad - töötada, et süüa ja süüa, et saaks töötada. Rihin oma jutuga tasapisi selle poole, et vististi ei ole enam suurt pääsu ja nädalalõpuks olen tööpõllul rügamas. Valikuvariante on hetkel täpselt poolteist. Täna ennistati mind ühele töökohale ära - uhke ja hea tunne oli, kuna kõikidest kandidaatidest (tornikõrgustest cv kuhjadest ja proovipäeva tulemusel) leidsin ennast ühena 2 väljavalitust, keda suure hurraaga tööle täna ennistati. Aga, kuna see tööotsimine siin ju on nii "lihtne", siis teen enda jaoks asja loomulikult huvitavamaks ja ütlesin, et ennem laupäeva tööle ei tule isiklikel põhjustel, mille tagamaa peitub tegelikuses selles, et ootan ka teisest kohast vastuse ära ennem lõpliku otsuse tegemist (ise nad ennistasid mind tööle minult küsimata, seega pean selliseid keerdkäike tegema). Töödest lähemalt: Ennistatud amet on mul siis müügiesindaja, mis tegeleb boilerite, konditsioneeride jne rendiga (jah rendiga, sest siin on 99% eramajadest boilerite rentnikud! Ära küsi, kiiksuga teema). Minu ülesanne seal on/oleks teostada elegantne müügitöö, et vana aparaat eelnimetatud valikutest ümber vahetataks uuema vastu. See on pikk lugu lühidalt, aga tegelikuses peitub seal taga üsna loogiline ja tulus ärimudel, mida toetavad värsked seadused ja riigidotatsioonid. Töö kokkuvõte - palju rutiini aga väga hea teenimiskoht ning ka arenemisvõimalusega. Teine, kust vastust ootan, on IT firma, kelle üheks värskemat sorti haruks on investeerimine start-up'idesse (värskelt asutatud ettevõtted) ja siis nende käima lükkamine ja loomulikult hilisemas pildis rahaks tegemine. Otsivad nad siis protfellihaldurit, kes neid värskeid võsukesi käima lükkaks ja kätt pulsil hoiaks. Väga põnev teema ja kui on võimalik sobivatel tingimustel sinna paati hüpata, siis kindlasti kaaluks seda varianti. Lubasid oma tagasiside anda selle nädala keskpaigaks, kuid tänase seisuga veel värskelt saadetud päringule tagasiside puudub, seega rohkem detaile ei oska kahjuks jagada.
Kai maitseb seda täiskasvanute elu juba pikemat aega, seega tal šokeerivaid "ai ai see töö niidab jalust kui järsku temaga kokku puutud" ei ole. Töötab meil teine tublisti selles nooblis kesklinna salongis ja on oma valikuga väga rahul. Palka ei ole veel saanud aga kõlakad käivad, et kellegile kunagi olevat makstud, seega lootus püsib ja oleme optimistlikud :)
Lisaks on meil ka siis üks tähtis päev nende kõikide päevade seas ja see on Kai õe Ragne sünnipäev. Kasutaks siinkohal võimalust ja sooviks talle õnne ning ootame tagasisidet, et kas õnnesoovid ka kohale jõudsid. Kuna selgus, et Ragne olevat laisk blogi lugemisega ning küsib kõiki küsimusi, milles blogis vastus olemas, meilt skype teel, siis noomisime teda ja lubas ennast parandada. Eks siis üsna pea näeme :)
Lisaks oli meil veel üks ülemaailmne püha just ja see tähistas järjekordset kuud meie ristiretkest ning see on kalendris tähistatud punaselt ja nimeks tal "Lipupäev". Ma ei tea kuidas Eestis seda tähistati, aga siin lasti taaskord taevasse mitme miljoni eest ilutulestiku ja tänaval oli suured pidustused ja paraadid. Aga nagu jutt oli, siis lipu paneme sinna kus me sellel päeval (iga kuu 16 kuupäev) oleme. Seekord juhtusime olema kodus (sest Kai lippas poolest päevast tööle ja kuhugi minna väga ei saanud) ja sinna see lipp sai ka pandud ja seal ta oma vanaduspõlve ka tõenäoliset peab:

Kui te küsite, et miks nii suured silmad, siis pean tõdema, et tegu oli hommikuga ja püüdsime petta ja teha näo, nagu oleksime juba 5 tundi ärkvel ja parimas keskpäeva vormis. Pingutasime vist üle... Või samas, võib olla on meile siinsete asiaatide nägu külge hakanud (nagu aktsent) ja püüdsime seda mitte pildil välja näidata...



Vat sellised on meie tegemised hetkel siin Kanadas. Loodetavasti siis olen ka varsti tööloom, mis annab mulle lõpuks võimaluse oma tegevusvajadust rahuldada ja raha teenida. 

No comments:

Post a Comment