Thursday 24 January 2013

Ülevaadet tegemistest

Eelmine postitus sai siis kiiruga üles visatud, et oleks midagi näidata ja tõestust, et me ikka eksisteerime ja maiade ennustus jättis ka teise maakerapooluse puutumatuna. 
On aeg taas see blogi ellu äratata ja tuua meie vaatajaskonna argipäeva põnevust, ootusärevust ja klatši.
Põhjus, miks viimase 4 kuu jooksul oli üüratul hulgal sissekandeid, oli iseenesest väga lihtne - elutempo oli niivõrd kiire, et nädalapäevad kippusid sassi minema ja kalender tiksus sellise hooga, nagu oleks tegu sekundiosutiga seinal. Suuresti on see tingitud asjaolust, et septembris sai avatud uus kontor ja selle eestvedamine lükkus minu õlule. Nüüdseks saan tunnistada, et asjad liiguvad ja rutiin on saavutatud, mistõttu jääb rohkem hingamis- ja mõtteruumi. Kasutan seda tekkinud ajainvesteeringut arukalt ja kriban väikese ülevaate, et mis meie elus on siis tähelepanuväärset toimunud. 

Uus korter

Alates detsembri keskpaigast pesitseme uues kohas. Pikkade otsingute tulemusel ja mitmete õõvastavate, väikeste, kallite ja pimetate korterite vaatamise järel koperdasime lõpuks maakleri otsa, kes oma erialast tiba rohkem jagas ja ka tegelikult läbi hammustas, mida kliendid otsivad. Detsembri keskpaigas kutsus meid ühte uude tornkorterelamurajooni, kus alustas ringkäiguga ja näitas, mis tegelikult turul saadaval on. Endalegi üllatusena tundus iga nähtud korter piisavalt hubasena, et võiks kohe sisse kolida ilma küsimusi esitamata. Pärast 5-6 korterit aga pani tüüp i'le täpi ja jackpot oli leitud - 3 toaline (ehk siinselt nimetatud 2 toaline, sest elutuba on iseenesest mõistetav) korter paari aasta vanuses majas, mis asub suht-koht südalinna külje all. Ilus avatud köögiga, klaasist avar korter 11 korrusel. Maja juurde kuulub üldkasutatav täismõõtmeis bassein, jõusaal läbi kahe korruse, piljardisaal, peoruum jne. Andsime dokumendid sisse ja kuigi enne meid oldi 5 inimesele ära öeldud, saime järgmisel päeval vastuse, et võime sisse kolida niipea kui tahame. Kuna tahe oli suur, siis kolisime sisse niipea. Tahe oli kohe nii suur, et kolimine sai teoks minivaniga ja muskliks vaid mina ja Kai. Abi oli küll saadaval, aga mitte koheselt ja meil oli kihk nii suur, et ei jõudnud oodata. Jõuluks oli kõik sisustus sees ja uus eluetapp võis alata! Oleme valikuga väga rahul, kuna asub see logistiliselt heas kohas, kõik vajalikud lisad olemas (parkimine hinna sees, lisaväärtused basseinide ja jõusaalide osas jne). Aadressiks on 4 Spadina Ave, kui keegi tahab külla tulla või siis google street view's "külla" tulla.

Uus (kasutatud)auto

Mõtlesime, et kui uue korteri juba võtame, siis peaks midagi veel ostma. Seoses meeskonna kiire kasvuga pidi firma nagunii hakkama uusi sõidukeid soetama ja kuna olin juba kontori poolele ära kolinud, siis pandi natuke survet peale, et äkki vabastan minibussi, et tiimid sellega oma igapäevatööd saaksid teha. Selle tulemusel sain tegeleda meestele ühe väga meelepärase tegevusega - auto valimine. Käisin erinevates salongides ja tegin tähtsat nägu ning anti proovisõitu teha igasugu vingete masinatega. Üks salongitest müüs ka luksusautosid ja proovisin proovisõitu saada ferrari 360 modenaga, kuid ei läinud seekord õnneks (aja küsimus ma ütleks :D ). Kuna varasemast on jäänud hingelähedaseks BMW (kriitikud kritiseerigu) siis otsingusuunt ka sinna poole liikus. Pärast mitmete valikuvariantide lauale panemist otsustasin siiski vähe vanema versiooni kasuks, milleks sai BMW M5 2003. Seda lihtsalt põhjusel, et tegelane kes seda müüs oli automehaanik ja oli selle ehitanud enda tarbeks ja investeerinud korraliku koguse raha sellesse. Nüüd aga leidis uue M5, millesse oli taas vaja investeerida (tegu tõelise fanatiga! Leedukas - see peaks seletama kõik), kuid raha oli puudu. Seetõttu pani masina müüki väga soodsalt ja sattusin peale just samal hetkel kui ta kuulutuse üles oli pannud. Olen sellega nüüd 3 nädalat ringi vuranud ja pean tunnistama, et väääääga hea ost oli. Tulge külla, viin sõitma!

Mexico

Nagu videost võisite näha, siis oli väärt reis. Kes videot ei ole näinud, siis see saadaval meie eelmises sissekandes. Kokkuvõttes võiks öelda, et kõik hinnas reisina on ta väga väärt sihtpunkt ja tegevust seal jätkub pikaks. Meie sihtpunktiks oli Cancun, kus leidub kõike - puuderpeent rannaliiva, suppsooja kariibimerd, üllatusi täis džunglit, aktiivset ja valikurohket ööelu ja loomulikult soodsat alkoholi. Aga eks video annab sellekohased emotsioonid paremini edasi kui minu jauramine. Kahjuks meie tuliuus GoPro kaamera, mis filmib vee all ja vee peal, vedas meid mõned korrad alt ja ei laadinud ennast korralikult täis, mistõttu jäid videost välja nii mõnedki head kaadrid kus kaladega vee all tõtt vahtisime või siis kui džunglis kiirkaatritega kihutasime... 

Jõulud

Oleme siin edukalt adopteerinud endale kasuema, kelleks on Adami (mu töökaaslane) ema. Tegemist on sellise intelligentse vananemist eirava daamiga, kes millegipärast meid kiirelt oma kaitsva tiiva alla võttis ja meid nüüd poputab. Kuna meil jõuluks mingit erilist plaani polnud (peale uue korteri koli ühest nurgast teise tõstmine), siis valmistas ta meile kuningliku jõuluprae (ja üsna euroopaliku, kuna nende juured on poolast). 

Aastavahetus

Aastavahetuseks teleporteerisime ennast 900 km kirdesse quebec city'sse. Päevad veetsime mäel lauatades ja õhtuti kolasime ringi linnas. "Õnneks" läks meie saabudes ilm jahedamaks ja enamus ajast valitses selline - 20 ringis temperatuur, mis oma niiskuse ja tuuleiilidega oli pea -30 kandis. Mõnna! Aga sellest pikemalt järgmises videos, mille oma paadunud televaatajateni toome üsna pea. 

Kai

Jah, pühendame eraldi peatüki Kai'le :) Nimelt lahkus tütarlaps oma kaua viljeletud erialalt ja tast sai pangaproua. Novembri keskpaigast kuni jaanuari alguseni töötas ta täiskohaga töötuna ja nüüd on teist nädalat maailma suuruselt 5'da panga TD Trust finantsjuht/teller. Et kuna finantsjuhi töö on rutiinne, siis pühendub ta hetkel rohkem telleri ametile, aga aja küsimus, millal oma finantsjuhi kohustusi täitma hakkab. Peale koolitusi ja esimesi reaalseid tööpäevi on hing veel sees ja kellelegi kättpidi kallale pole veel läinud. Hea algus uuele karjäärile!

No comments:

Post a Comment